P2

Šiaulių jaunųjų gamtininkų vizitas skyriuje

Kovo 7 dieną mūsų mokykla plačiai atvėrė duris būsimiems žirgininkystės darbuotojo specialybės mokiniams. Jau ne vienerius metus glaudus bendravimas ir bendradarbiavimas vyksta su Šiaulių jaunųjų gamtininkų centru – vaikų ir jaunimo neformaliojo švietimo bei laisvalaikio organizavimo institucija, kurios pagrindinė veiklos kryptis – neformalus švietimas. Ugdymo formos – būreliai, renginiai, stovyklos, edukacinės programos įvairaus amžiaus žmonėms. Centrą lanko Šiaulių miesto moksleiviai ir gimnazistai, kurie gilina savo žinias įvairiuose zoologų, kinologų, žirgininkų bei kituose gamtos pažinimo būreliuose.

Šiaulių jaunųjų gamtininkų vizitas skyriuje

Daugiau nuotraukų rasite čia.

Moksleiviams pažintinę ekskursiją po mokyklą vedė skyriaus vedėja Gintarė Nausėdienė. Papasakojo apie galimybes mokytis , pristatė bendrą tvarką, kitas rengiamas profesijas ir mokyklos išskirtinumą. Profesijos mokytojai pristatė multimedijos techniko, elektriko, transporto priemonių remontininko, virėjo ir žirgininkystės darbuotojo profesinio mokymo programas, parodė klases ir turimas priemones. Apžiūrėjus bendrabutį, moksleiviai buvo pakviesti pietų mokyklos valgykloje, kur maistą gamino ir tiekė virėjo specialybės mokinės.

Vėliau visi rinkosi žirgyne bendrai varžybų tipo konkūro treniruotei. Nors ir neoficialus renginys, tačiau kėlė įtampą, lyg būtų vykęs baigiamasis egzaminas. Raiteliai bandė susitvarkyti su užplūdusiomis emocijomis ir jauduliu, darė ir taisė padarytas klaidas, stengėsi joti gražiai ir taisyklingai. Prie arbatos puodelio laukė refleksija, kurios metu aptarta treniruotė bei bendradarbiavimo perspektyvos.

Vyr. profesijos mokytoja Inga Gailiuvienė

images

Logotipas RTVMC

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Svetainėje lankosi 9 svečiai ir nėra prisijungusių narių

Straipsnių peržiūros
546212