P2

Respublikinis profesinio mokymo įstaigų mokinių žinių turnyras „Lietuva – tai aš“

Skyriaus mokiniai, kovo 7 d. buvo pakviesti dalyvauti respublikiniame profesinio mokymo įstaigų mokinių žinių turnyre "LIETUVA – TAI AŠ".  Žinių turnyro tikslas – ugdyti mokinių pilietinį sąmoningumą, skatinant pažinimą ir didžiavimąsi nepriklausomos Lietuvos valstybe. Žinių turnyras vyko Kauno Vytauto didžiojo karo muziejuje. Turnyras prasidėjo giedant Lietuvos himną. Sveikinimo kalbą tarė Kauno technologijų mokymo centro  direktorius.

Respublikinis profesinio mokymo įstaigų mokinių žinių turnyras „Lietuva – tai aš“

Daugiau nuotraukų rasite čia.

Į turnyrą buvo pakviesta 16 profesinių mokymo įstaigų. Iš kiekvienos profesinio mokymo įstaigos dalyvavo po du mokinius – iš viso šešiolika komandų iš visos Lietuvos. Turnyras vyko 3 etapais.  Mūsų skyriui atstovavo  Dominykas 12 kl. ir Modestas 12 kl. Žinių turnyro klausimai buvo labai įvairūs, išradingai ir kūrybiškai pateikti: iš istorijos, lietuvių kalbos ir literatūros, etninės kultūros, gamtos ir geografijos. Mūsų mokiniams geriausiai sekėsi klausimai etninės kultūros, istorijos ir geografijos srityse. Mokiniams buvo įteikta  padėka.

Džiaugiamės suteikta galimybe apsilankyti Kauno Vytauto didžiojo karo muziejuje ir stebėti  Ukrainiečių menininkų sukurtą parodą bei puikią ekspoziciją. Smagu, kad papildėme savo žinių bagažą ir puikiai praleidome  laiką bendraminčių būryje.

Vyr. profesijos mokytoja Laimutė Kasperavičienė

images

Logotipas RTVMC

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Svetainėje lankosi 9 svečiai ir nėra prisijungusių narių

Straipsnių peržiūros
546212